Kategorije

 

Energetska efikasnost
Tradicionalne žarulje sa žarnom niti rade na 20% energetske učinkovitosti, dok se 80% energije utroši na toplotu. Led sijalice rade na 80-90% energetske učinkovitosti. To znači da LED sijalice stvaraju 80% svjetlosti i vrlo malo toplote što ih čini hladnim na dodir.
Uštedite novac
Zamislimo da koristite tradicionalne sijalice i Vaš mjesečni račun za električnu energiju iznosi 100KM. 80% tog novca je iskorišten za zagrijavanje prostorije, dok je samo 20% utrošeno na osvjetljenje. Korištenjem LED rasvjete koja je i do 80% efikasnija, 80% novca će te iskoristi za osvjetljenje, što u konačnici znači da ćete potrošiti 20KM na rasvjetu.
  Dug životni vijek
LED diode imaju dug životni vijek, do 50. 000 sati odnosno i do 6 godina kontinuiranog rada.
Dugotrajnost
LED rasvjeta nema vlakana, izgrađena je od čvrstih komponenti koje mogu pretrpjeti udarce, vibracije i vanjske uticaje. Ovo ih čini dugotrajnijim, sa vrlo malim rizikom od lomova.
Fleksibilan dizajn i kompaktne veličine
LED sijalice mogu biti vrlo malo što ih čini idealnim za ugradnju u nedostupna mjesta.
LED rasvjeta ima i opciju prigušenja svjetlosti, što ima za posljedicu dinamičnu kontrolu svjetlosti, boje i distribucije. Dobro dizajniranim sistemima LED rasvjete mogu se postići nevjerovatni svjetlosni efekti.
Brzo paljenje
LED rasvjeta se pali i gasi odmah što ih čini idealnim za infastrukturne projekte, kao što su signalna rasvjeta i rasvjeta u saobraćaju. Za razliku od štednih sijalica LED sijalice se odmah pale u punoj svjetlosti, nije potrebno zagrijavanje kako bi počele raditi u punom kapacitetu.
Sigurnost
Većina LED rasvjete radi pri niskoj voltaži zbog čega su hladne na dodir i mnogo sigurnije za rukovanje prilikom instalacije i održavanja.
Ekološki prihvatljive
LED svjetiljke ne sadrže otrovne hemikalije i 100% su reciklirajuće. One ne sadrže živu i otrovne plinove.
Jedna LED sijalica može spasiti materijala za proizvodnju 25 tradicionalnih sijalica što je veliki korak ka očuvanju prirode.
Bez IR ili UV radijacije
LED svjetlost proizvodi vrlo malo infracrvenih zraka i gotovo da je bez UV zračenja.
Zbog toga je LED osvjetljenje idealno za proizvode i robu koja je osjetljiva na toplotu, kao i za osvjetljenje objekata koji su UV osjetljivi kao npr. objekti u muzejima, galerijama, areheološkim nalazištima i sl.

Zatražite procjenu
Popunite formular

Digitxpert ZoneNa osnovu Vašeg prostora i efekta koji želite postići, možemo Vam pomoći pri odabiru pravih proizvoda za idealan rezultat.

Online Narudžbe

Digitxpert ZoneRegistrirajte se na naš WebShop i ostvarite brojne pogodnosti!

Pratite nas

Digitxpert Zone

Registrirajte se na 

M-ELECTRIC WebShop

..i ostvarite brojne pogodnosti!

 

free to join

Prijavite se na newsletter

Unesite Vašu e-mail adresu